VMS HOUSE

house-vms-1
Photos: Antonio Vazquez / Marcos Miguélez
The VMS House, built in 2016, is designed as the first home for a couple.
Located on a triangular plot on the outskirts of a small town, the house is surrounded by mixed-use farms.
The housing is presented as a heavy body built of stone, adapted to the geometry of the plot, on which a small volume that creates a double height in the interior. 

63_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-0563_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-1763_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-0663_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-0963_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-18house-vms-4house-vms-363_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-1263_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-1063_casa-vmsmarcos-miguelezarquitectovista-19house-vms-5

The construction reinterprets the essence of the traditional masonry of the stone walls of great thickness, that they protect of a strong way the domestic space.The interior distribution organized according to the orientation allows living the house with the movement of the sun.

The internal skeleton is made up of a light metallic structure, which, in contrast to the walls of the granite envelope, creates an interior of continuous spaces, looking for connections, saving large openings and favoring diagonal views.  #Blokeapproved

 

Source:Marcos Miguelez
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s